Tungt tap for Solberg i 2. og avgjørende semi

Alle jublet da Ready skåret 4-3 målet - trodde vi alle, men ikke dommerne - offside. Det var da drøyt ti minutter igjen av kampen med mulighet for opphenting.

2016-03-04
TorerFB

Nei det ville seg ikke for Ready i kveld, selv om det startet brukbarat med første skåring til hjemmelaget - på korner! Daniel Zeilon igjen. Men det tok ikke mer enn snaue ti minutter før Solberg svarte med samme mynt, Marius Austad la korneren til Eirik Bø Johnsen som satte den i nota.

Ready kom igjen foran, denne gang med Erik Andersson, uten assist. 2-1 til pause og både Readyguttene og publikum var godt fornøyd.

Isen ble bra takket være kontinuerlig måking hele dagen og milde værguder som lot det slutte å snø/regne før kampen begynte. Egentlig en topp ramme rundt kampen og brukbar is.

Reporteren fra Drammen Tidende var som oss, overrasket over at Solberg også i denne kampen satset på å slå langt. Det hadde lyktes under værforholdene på onsdag, men i kveld kunne man spille langs isen. Første omgang gikk derfor klart til Ready.

Men Solbergtaktikken ble endret i pausen. Nå holdt også de ballen på isen. De kvitterte nesten umiddelbrt med Christopher Nålby og assist fra Austad. Det tok bare et kvarter før Solberg gikk opp i ledelsen. Denne gang med et langskudd som Sillen feilberegnet litt og som dalte inn i mål - uflaks og 2-3. Bø Johansen avsluttet skåringene for Solberg og 2-4. - Men det var fortsatt 29 minutter å gjøre det på for Ready. Og de gjorde de. Etter vår mening friet dommerne en klar straffestiuasjon og en offsideavblåsning av en nydelig skåringen, en avgjørelse både vi og guttene var ganske uenige i.

Men Ready ga seg ikke og i det 82. minuttet sendte Isac Jerner i vei et langskudd som satt! Stillingen var 3-4. Det ble hektisk i sluttminuttene, men dessverre for guttene, readypublikumet og oss i "speakern" - slutten på bandysesongen 2015/16 med A-laget for denne sesongen.

Jeg skal ikke forsøke meg på en oppsummering her, det regner jeg med at Kjell, Timo og spillerne gjør, men børen med å være regjerende mester har kanskje preget innsatsen og motivasjonen noe? Nå var det Ready som skulle slås og angripes nedenfra - en noe uvant situasjon for et Readylag som kun de siste sesongene har plassert seg høyt i norsk eliteserie. Likevel har laget gitt oss mye god underholdning, vist godt samhold både på og utenfor banen - og lagets svenske spillere ser ut til å like seg bedrer og bedre i Norge og Ready-land.

Takk for sesongen, gutter. En tight og spenndne kamp om finaleplassen gjør at vi stiller opp til høsten og 2016/17-sesongen!

For gjenopplevelse av kampen gjenom Livebandy - klikk her.