Vel gjennomført jentecup

Ready Bandy arrangerte den årlige Ready Jentecup på Gressbanen i helgen. Ready Jentecup er den største bandyturneringen for jenter i Skandinavia Cupen arrangeres over to dager. 

2016-03-08
BjornarReady

Lørdagen var det kamper for jenter i alderen 8-12 år på 7`er og søndag spilte 12-15-åringene på stor 9`er bane. Totalt ble det spilt 50 kamper og det deltok 20 lag fra Norge og 7 fra Sverige totalt 260 jenter.

Surte Kareby F12 03/04 imponerte stort gjennom helgen. De spilte 7`er lørdag og 9`er søndag. De unge og talentfulle jentene hevdet seg godt blant de større jentene.

Det ble også spilt fire kamper på naturisen! Ja, naturisen. Det må være rekord. Stor takk til Alex og Tom for deres innsats under helgens cup
Lørdagen ble total suksess med smilende jenter i alle retninger!  Bandypresident Stein Pedersen var tilstede og imponert over størrelsen på arrangementet og nivået på jentene. Søndagen ble ikke dårligere og turneringen for de størrste jentene ble uhyre spennende med veldig jevne kamper i gruppespillet. Både Ready og Solberg var kun 1 scoring fra finaleplass. Finalen ble spilt mellom gruppespillsuverene Høvik og svenske Mölndal. Svenskene vant med 3-2 og dro hjem som vinner av årets Ready Jentecup 2016. Stor stas i bussen! Ekstra gøy at Mölndal vant da de er så fornøyde med Ready Jentecup og deltar for fjerde år på rad. "Våra tjejer ser på Ready Jentecup som årets höjdpunkt och ser fram till Oslo-resan från säsongstart.", sa en av lederne fra Mølndal.

Christen Møllhausen lagleder og arrangementskomite: - «Min erfaring er at Bandy passer veldig godt for jenter. Jenter er veldig opptatt av lagspill og ser aktivt etter hverandre på isen. Det er rett og slett mer pasningsspill. Det er stort breddefokus i jentebandy og det sosiale er meget viktig. Alle skal med. Personlig tror Christen at utvikling/rekruttering i jentebandy er viktig for utvikling av hele bandysporten, også med tanke på likestilling og for eventuell OL-deltagelse en gang i fremtiden.»

Takk til alle som bidro til at dette ble en fantastisk cup.